Блог

Блог

ОПАСНИ НАЙЛОНОВИ ТОРБИЧКИ

Торбите за еднократна употреба представляват огромна заплаха за околната среда. Тази заплаха е свързана не само с огромния брой от тях, които се озовават в …

«SMART» продължава да е извън конкуренция!

Презентация от  изпълнителния  директор на шведската фирма „SMART“  Петер  Борман: Днес ще ви разкажа повече  за микрофибър и нашата компания. Основният акцент ще е процесса …

Кърпи от микрофибър

 В домакинството винаги има място за „консумативи“. Те включват гъби за миене на съдове, кърпи за почистване на прах, мокри кърпички, препарати за почистване на прозорци. Обикновено те не траят дълго, но домакините рядко се замислят, че такива дреболии изсмукват пари от домашния бюджет.

 Разбира се, по-лесно е да вземете обикновен парцал и да го превърнете в универсален почистващ продукт. Но си струва да погледнете ситуацията от другата страна и ще разберете: ние не мислим за здравето на нашите роднини и приятели.

 През последните десетилетия редиците на страдащите от алергии и астматици се разшириха значително. Къщата, в която живее алергичен човек, трябва да е идеално чиста. Въпреки това прахът, както е известно, попадайки в дихателните пътища, може да провокира заболявания дори при здрав човек. Само доброто почистване ще ви предпази от възможните алергени. Обикновеният парцал не е помощник по тези въпроси. Когато е сух, той само навива праха на бучки, като го оставя на повърхността, а когато е мокър, се превръща в развъдник на бактерии и гъбички. „А ако приложим химически средства?“ – ще попитат домакините, доверявайки се на рекламата. Но всяка химия не е съвместима със здравето. Нейните компоненти се намират постоянно във въздуха, всмукват се от бронхите и постепенно ги унищожават.

 Не по-малки опасности очакват човека в кухнята. Търкайки чиниите с обикновена гъба, домакините мислят за чистота, добре разпенвайки почистващите препарати. И тогава химическите състави попадат в хранопровода и променят структурата на лигавиците, което води до язви, гастрит или отравяния.

 Гъбите се разпадат, преди да издържат един месец. Парцалите се износват и не осигуряват чистота. Нека атрибутите от миналия век останат в магазините. Те отдавна са заменени от кърпи от микрофибър.

 Те са наистина многофункционални, тъй като предпазват дома от замърсяване, а човека – от болести. Представете си, че имате в ръцете си малка прахосмукачка, която премахва прах, бактерии и гъбички само с един контакт с повърхността. Точно това прави кърпата от микрофибър – специалната структура на нишките събира всяка мръсотия. Тя не разпръсква праха при химическо чистене, а го привлича под въздействието на електростатични сили. Когато е мокра, микрофибърната кърпа почиства повърхността на мебелите от прах и мръсотия, без да оставя досадни бучки и следи. Тя отстранява замърсяванията без алкохол, сапун и прах, като намалява разходите за закупуването им. Микрофибърната кърпа прави огледалата и стъклата на прозорците блестящи без химикали и дори ви спестява пари за миене на съдове. Тя не се нуждае от агресивни почистващи препарати, за да се справи с мазнините по чиниите, готварските печки, плочките и хладилника. А на домакините вече не им се налага да се притесняват, че вредни вещества ще проникнат в тялото, или да изхвърлят една гъба след друга заради неприятната миризма, причинена от честата употреба.

 Спомнете си как трябваше да отделяме съдовете за болните хора в къщата, да избърсваме нещата със спирт или оцет след грип или настинка. Антибактериалните кърпи от микрофибър убиват микробите безопасно и лесно в домашната „лазаретка“, а с това – намаляват риска от повторни инфекции. Сребърните йони дори ще почистят въздуха от микроби и ще направят почистването двойно по-полезно.

 Ваната, мивката, клавиатурата на компютъра и дори обувките ще бъдат винаги чисти и без усилие. А жената, без да се уморява от чистене, ще бъде свободна да се грижи за себе си, да играе с децата си или да брои спестените със салфетки пари. В края на краищата продуктите от микрофибър издържат до две години, без да се налага да се перат, гладят или почистват. Само със сапун и вода те са достатъчни, за да се отървете от мръсотията с едно изпиране и да върнете комфорта и здравето в дома си.

Shopping Cart
Scroll to Top